ONLINE DESTEK

VANS X MOMA

VANS X MOMA AYAKKABI VE GİYİM KOLEKSİYONUNUN İKİNCİ SERİSİ 11 KASIM'DA GELİYOR. BU SON SERİ EDVARD MUNCH, JACKSON POLLOCK, LYBOV POPOVA VE FAITH RINGGOLD SANATÇILARININ ETKİLEYİCİ SANAT ESERLERİNDEN İLHAM ALIYOR.

Eylül ayındaki ilk işbirliğinin ardından, orijinal aksiyon sporları markası Vans ve Modern Sanat Müzesi (MoMA), ikinci bir ayakkabı ve giyim serisini sunmaktan gurur duyuyor. Vans ve MoMA işbirliğinin en son yinelemesi, sanatçılar Edvard Munch, Jackson Pollock, Lybov Popova ve Faith Ringgold'un etkileyici sanat eserlerinden ilham alıyor. Bu sanatçıların çok çeşitli çalışmaları, 11 Kasım'da dünya çapında satışa sunulacak olan Vans Klasik Ayakkabı ve giyim stillerine özenle uyarlandı.

Vans Lifestyle Ayakkabı Global Ayakkabı Tasarımı Başkanı Angie Dita, "MoMA ile işbirliğimiz, sanat ile seçtiğimiz kanvas ayakkabı modelleri arasında otantik bir bağ kurmak için hem eserleri hem de ayakkabıları seçme noktasında birlikte çalışmayı içeren gerçek bir işbirliğidir" dedi. "Faith Ringgold, ayrıntıları anlatmak için hem Vans tasarımı hem de MoMA ekipleriyle yakın bir şekilde çalıştı ve Vans'ın üzerindeki çalışmalarını bağlamsallaştırmak için kapitone çizgiler ekledi."

En tanınmış eseri "The Scream 1895" olan Edvard Munch, "doğanın sonsuz çığlığını" ve endişeyi yakalıyor. Bu çalışmanın Vans Era'nın kanvas üst tabanında devam eden bu dikkat çekici desenin baskı versiyonu, Old Skool sırt çantası, kısa kollu tişört ve kapüşonlu üsttün her birinde de bulunuyor.

Jackson Pollock, ip parçalarından oluşturduğu yüzeye boya damlatarak ortaya çıkardığı aksiyon resminin öncülerindendi. Pollock’un "One: Number 31, 1950" si, Vans Authentic'i kanvas üzerinde ve yan kısımları boyunca geniş bir uygulama ile dönüştürdü. Ayrıca, dijital baskı olarak tasarlanan yakası düğmeli kısa kollu tişört ve camper stili bir şapka ile görünümü tamamlandı.

Popova resme, hareketi ve dinamizmi ifade eden boyutsal işler yaratmak için renk, çizgi ve şekiller kullanan bir “inşa” eylemi olarak yaklaştı. Vans MoMA işbirliği için avangart vizyonunu tamamlayıcı polar ve zil tişört seçeneklerinde bulunan Popova'nın 'Untitled, 1917' eserini Vans Sk8-Hi ayakkabının her bir orta ve yan tabanına uygulandı.

Faith Ringgold, eserleri ırkçılık ve sosyal adaletsizlikle ilgili deneyimlerini vurgulayan, beğenilen bir ressam, yazar, heykeltıraş, performans sanatçısı, eğitimci ve aktivisttir. Vans ve MoMA. Küratörler, Vans Era'nın sol tarafına cesur bir 'Woman Free Yourself 1971' yazısını getirerek feminist poster sanatını yüceltmek için Ringgold ile yakın bir şekilde çalıştı ve Angela Davis'in tutuklanması sırasında istenen olumlu talepleri sergilemek için sağ tarafa 'Özgürlük Kadın Şimdi 1971' afişi uygulanmıştır. Ringgold’un güçlü sözleri çift taraflı kullanıma sahip bir bucket şapka ve uzun kollu tişört üzerinde bulunuyor İkinci bir ayakkabı stili olan Classic Slip-On, Ringgold’un 1990’larda yapılan "Seven Passages to a Flight" ndan esinlenmiştir. Yan tabanda, Ringgold'un el yazısıyla "Annem yolu yarılamam için iki kat daha fazla çalışmam gerektiğini söyledi" şeklinde bir alıntı var.

Vans ve MoMA, bu yaz tatilinde ve sonbaharda özel bir ürünle yaratıcı ifade aşılamak ve sanat eğitimini geliştirmek için bir araya gelmekten gurur duyuyor. Vans ve MoMA işbirliğinin ikinci serisi, 11 Kasım'da vans.com.tr'de Vans satış mağazalarında, MoMA Tasarım Mağazası yerlerinde, store.moma.org ve Vans'ın satıldığı seçili satış noktalarında sunuluyor. Koleksiyonu deneyimlemek ve daha fazlasını öğrenmek için vans.com.tr/moma adresini ziyaret et.

DAHA FAZLASINI KEŞFET