ONLINE DESTEK
Tony Hawk's Pro Skate 1 + 2 Game

VANS X MOMA

Vans ve MoMA, müzenin koleksiyonunu ve öne çıkan sanatçıların eserlerini kutlayan özel tasarım ayakkabı ve giyim koleksiyonu lansmanı için işbirliği yaptı.

Salvador Dalí, Vasily Kandinsky ve Claude Monet ile başlayan iki bölümlük seriye sahip bu koleksiyon, Kasım ayında ikinci bir sanatçı serisi ile devam edecek.

Orijinal aksiyon sporları markası ve yaratıcı ifadenin savunucusu Vans, modern ve çağdaş sanata adanmış dünyanın önde gelen müzelerinden biri olan The Museum of Modern Art (MoMA) ile yakında gerçekleştireceği işbirliğini duyurmaktan gurur duyuyor. Dünyanın her yerinde ilham veren bireysel ifadenin ortak tutkusuyla, Vans ve MoMA bu sonbaharda bir dizi özel seri ürünleri piyasaya sürmek için bir araya geldi. Bu koleksiyon öne çıkan sanatçılar olarak Salvador Dalí, Vasily Kandinsky, Claude Monet, Edvard Munch, Jackson Pollock, Lybov Popova ve Faith Ringgold'un eserleriyle MoMA koleksiyonunun çeşitliliğini yansıtıyor.

İlk ayakkabı, giyim ve aksesuar koleksiyonu 30 Eylül'de dünya çapında piyasaya sürülecek ve ardından Kasım ayında bir başka seri ile satışa sunulacak. Her ikisi de MoMA ile birlikte Vans tarafından seçilen müze koleksiyonu içerisinde temsil edilen sanat eserlerini içeriyor. Her ürün, Vans Classic stillerinde ve sanatın derin anlamı eşliğinde özenle tasarlandı.

MoMA Lisanslama ve Ortaklık Direktör Yardımcısı Robin Sayetta, "MoMA, sonunda Vans işbirliğini ortaya koymanın heyecanını yaşıyor, çünkü onlar da sanatsal ifadeyi destekleme konusunda zengin bir geçmişe sahiptir" diyor. “Sınırlı sayıda ürün ile işbirliği yürütüyoruz ve amacımız her zaman daha geniş bir kitleyi modern sanatla buluşturmak. Vans’ın küresel mevcut kitlesi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki sanatseverlere ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz."

Bu iki lansmandan ilk seri, Salvador Dalí, Vasily Kandinsky ve Claude Monet'in ikonik eserlerini içeren ürünlerle Eylül ayında piyasaya sürülecek.

Salvador Dalí, Sürrealist çalışmalarında bilinçaltından, rüyalardan ve hayal gücünden esinlenerek gerçeklik ve hayal ürününü harmanlamıştır. En bilinen resimlerinden biri olan 'The Persistence of. Memory 1931’, Vans Old Skool Twist’in orta ve yan kısımlarında yorumlanmıştır. Vans uzun kollu ve kapüşonlu üst giyim stillerinde de bulunabilen, ayakkabı modelindeki gerçeklik algısının ötesine geçecek şekilde bükülmüş yapısı, kauçuk tabanı ve biçimsel değişikliğe uğramış şeritle tamamlanmıştır.

Soyut sanatın öncülerinden Kandinsky, hem rengin hem de formun, görüntülerden ve nesnelerden bağımsız olarak kendi güçlerini ve duygularını uyandırdığına inanıyordu. Vans, Kandinsky'nin Alman Bauhaus sanat ve tasarım okulunda ders verirken yaptığı 'Orange 1923' isimli soyut formlar ve işaretlerle ilgili bu çalışmayı 'Classic Slip-On'un üzerinde kanvas üst kısımlarını titizlikle kaplayarak kutluyor ve ek olarak bu çalışmayı kısa kollu tişört, bisiklet yaka üst ve snapback şapkaya da uyarlıyor.

Serinin sanatçılarından sonuncusu empresyonist hareketin önemli etkileyicilerinden Claude Monet, doğayı gözlemleyerek yaptığı açık hava peyzaj çalışması boyunca sürekli değişen Fransız kırsalını resmetti. Vans ve MoMA arasındaki iş birliği, Monet’in daha sonraki yıllarında Giverny'deki evinde yaptığı çalışması Water Lilies 1914-1926’yı sergiliyor. Vans ’Authentic üzerinde uygulanan bu sanat eseri ayrıca şapka, polar ve sırt çantası stilinde de uyarlanıyor.

İlk sürümde ayrıca MoMA markası bulunan ayakkabı, giyim ve aksesuarlardan oluşan 10 parçalık bir ürün yelpazesi de yer alıyor. Parlak, cesur renklerle Vans’in ikonik checkerboard deseninin renkli bir yorumunu sergiliyor ve Müze'nin yeni genişleyen, yeniden tasarlanan kimliğinden doğrudan ilham alıyor. Koleksiyon, en yeni ComfyCush Old Skool ve Era silüetlerinde Vans ve MoMA logolarını içeriyor. Ürün yelpazesi, yetişkinler ve çocuklar için uzun ve kısa kollu tişörtlerin yanı sıra, hafif bir cinch sırt çantasının da olduğu Vans ve MoMA markalı giysiler ve aksesuarlar ile tamamlanıyor.

Tony Hawk's Pro Skate 1 + 2 Game

Vans ve MoMA işbirliği, yaratıcı ifadeyi harekete geçirmek ve çocukları sanatla meşgul etmek adına özel bir çocuk ve bebek ürün yelpazesi sunacak. Çocuğun ürün grubu, renk ve etkileşime odaklanır. Vans, çocukların ayakkabılarını kişiselleştirmelerine olanak tanıyan ve uygulamalı bir yaratıcı deneyim sağlayan cırt cırtlı modellere sahip Klasik Slip-On'u geliştirmek için MoMA eğitimcileriyle birlikte çalıştı. Old Skool stili, birincil ve ikincil renkler arasında güçlü bir ayrım yaratarak çocukları renk teorisi ve kullanımı hakkında eğitmek için eşsiz bir fırsat sunar. Vans ve MoMA Old Skool ve Old Skool V, çocukları renk teorisi hakkında geliştme fırsatı sunan gerçek bir renk çarkı içeren özel bir etiket içerecek.

Vans ve MoMA stillerinin ilk dalgası 30 Eylül 2020'den itibaren vans.com.tr'de, Vans mağazasında, MoMA Design Store lokasyonlarında, store.moma.org'da ve Vans ürünlerinin bulunduğu seçkin satış noktalarında satışa sunulacak. Vans ve MoMA sanatçılar serisinin ikinci bölümü ilgili ürün bilgileri için bizi takip etmeye devam et.

 

Koleksiyonu deneyimlemek ve daha fazlasını öğrenmek için vans.com.tr/moma-koleksiyonu adresini ziyaret et.