ONLINE DESTEK

VANS SKATEBOARDING THE LIZZIE’Yİ SUNAR: LIZZIE ARMANTO'NUN İLK İMZA KAYKAY AYAKKABISI

Lizzie tarafından tasarlanan performans odaklı siluet, farklı stilleri benimsemiş kaykaycıların beklentileri göz önüne alınarak yaratıldı.

The Lizzie 10 Mart 2022 tarihinden itibaren vans.com.tr ve tüm Vans mağazalarında satışa sunulacak.

50 yıldan uzun süredir orijinal aksiyon sporları markası ve kaykay alanında global lider olan Vans, profesyonel kaykaycı Lizzie Armanto iş birliği ile geliştirdiği yeni kaykay ayakkabısını duyurmaktan büyük heyecan duyuyor.

Lizzie Armanto, kaykayda neyin mümkün olduğuna dair ön yargıları yıkarak dünyanın dört bir yanından bir çok kaykaycının favorisi haline geldi. Bu yüzden Vans, Lizzie adına oluşturduğu bu modeli yaratırken onun konu hakkındaki deneyimine ve alanının en iyisi olabilmek için tam olarak neye ihtiyacı olduğuna kulak verdi. Sonuç olarak ortaya çıkan The Lizzie, Vans’in bir kadın tarafından tasarlanmış ilk imza kaykay ayakkabısıdır. The Lizzie, farklı stillerde kayan bir çok kaykaycının ihtiyaçlarını karşılayacak detayları ile benzerlerinden çok farklı bir deneyim sunuyor.

İmza ayakkabısını tasarlamak için Lizzie, Vans’in İnovasyon ve Ürün Geliştirme ekipleri ile birlikte çalışarak doğrudan ayaklarının 3D taramalarından kalıplanan performans odaklı bir model ortaya çıkardı. Lizzie, ayak şekline uyan ince kalıbından kaykayla daha yakın bir temas ve daha fazla esneklik için oldukça ince dış tabana kadar tamamen onu yansıtan bir ayakkabı istedi. Tipik kaykay ayakkabılarındaki darbe koruması Lizzie’ye kaykayın üzerinde süzülüyormuş hissi verdiğinden, Vans onu dinleyerek daha ince bir iç taban tasarladı.

The Lizzie daha ince yan taban duvarı, görünür, yuvarlatılmış dış taban kenarı ve dengeli bir hareket hissi için esnek oluklarla birlikte yeni vulkanize yapıya sahiptir. Çok amaçlı kesimdeki mükemmel EcoCush™ yastıklama miktarı, kaykay tahtası üzerinde daha yüksek performans sağlar. Yeni 3D Kabartmalı DURACAP™ parmak ucu ve Sidestripe, aşınmanın fazla olduğu bölgelerde daha dayanıklıdır ve yeni mikro waffle taban ile Sick-Stick™ kauçuk maksimum zemin tutuşu sunar.

ALIŞVERİŞE BAŞLA

Lizzie gezegenimizi koruma konusunda da duyarlı olduğu için imza ayakkabısında, tüm ana bileşenlerinde ayakkabı materyali esaslarına sıkı bir şekilde uyulduğunu ve Vans’in kanvas ayakkabılarına kıyasla daha düşük karbon ayak izine sahip olacak şekilde tasarlanıp üretildiğini gösteren Vans VR3 Checkerboard Globe işareti bulunur. Kısmen organik koton, doğal kauçuk ve biyobazlı köpükten üretilen The Lizzie’nin tamamında, Leather Working Group (LWG) ile temin edilen ve altın veya gümüş çevre bilinci değerlendirmesine sahip süet kullanılır.

The Lizzie üzerindeki minimal detaylar arasında, ayakkabı dilinin üzerindeki etikette yazılı olan Lizzie’nin isminin baş harflerinden oluşan imzası ile yalnızca havaya yükseldiğinde görünen, topuk altlarındaki adı ve soyadı yer alır. Ayakkabının iç astarındaki elle çizilmiş limon ve botanik görseller ise tamamen Lizzie'nin bitkilere olan aşkından ilham alıyor!

Vans x Lizzie Armanto koleksiyonunda The Lizzie’ye ek olarak, Lizzie ile birlikte tasarlanan giyim ve aksesuar ürünlerinin bir parçası olan, Lizzie Armanto yelek ve Armanto kahverengi chino kaykay pantolonu, siyah renk örgü atlet, kavuniçi kısa kollu mini tişört ve bucket şapka, beyaz crew çoraplar ve kahverengi bel çantası gibi iş kıyafetlerinden esinlenilen parçalar yer alır. Ürünlerde Lizzie’nin imza ayakkabısı ile uyumunu gösteren aynı limon ve bitki grafikleri yer alır.

ALIŞVERİŞE BAŞLA

Lizzie Armanto yaratıcı ifadenin gerçek ruhunu her şekliyle kendinde barındırıyor. TransWorld SKATEboarding dergisinin kapağına çıkan ilk kadın olmak, Thrasher dergisinin kapağında yer alan ilk kadınlardan biri olmak, Tony Hawk’s Loop’u tamamlayan ilk kişi olmak ve Tokyo 2021 Olimpiyatları kaykay takımının yetenekli üyelerinden biri olmak gibi kariyerinde birçok ilki barındıran Lizzie bir öncü ve rol modelidir. Çığır açmaya devam eden Vans ve Lizzie yeni nesil kaykaycılara yönelik yepyeni bir şey sunmaktan gurur duyuyor.

The Lizzie ve Vans x Lizzie Armanto Koleksiyonu 10 Mart 2022 tarihinden itibaren Vans mağazalarında ve vans.com.tr adresinde satışta olacak. Vans’in sürdürülebilirlik girişimleri hakkında daha fazla bilgi için Vans.com/Sustainability adresini ziyaret et.